Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece. Inainte de a trece la modul de preparare a spanacului, sa facem totusi o mica introducere. Despre beneficiile spanacului s-a scris si s-a vorbit mult, dar e posibil ca multi dintre noi sa nu cunoastem ca aceasta planta simpla, pe care o avem toti la indemana, proaspata sau congelata, nu inceteaza sa-si dezvaluie beneficiile. Spanacul nu este doar una dintre cele mai bune surse de antioxidanti, ci si una din legumele care au capacitatea de a imbunatati functiile congnitive si vederea. Aceasta leguma cu frunze verzi este bogata in fier, calciu, magneziu, acid folic, mangan, vitamine precum A, C si K. Potrivit studiilor, nutrientii din spanac - in special flavonoidele- stimuleaza functiile creierului, imbunatatesc vederea si chiar lupta cu anumite tipuri de cancer.
Eu am ales carnea de miel (partea din spate), care e mult mai sanatoasa si bogata in minerale si proteine, dar si faptul ca este mai slaba.
Cum procedam:
1) Se curata carnea de pielite, se spala, se taie bucati nu prea mici.
Eu am gatit in oala sub presiune, pentru ca este mult mai rapid, si nu necesita atat de mult timp. Se incinge uleiul de masline intr-o oala(in cazul meu oala sub presiune) si se caleste putin ceapa si jumatate din cantitatea de usturoi, care au fost in prealabil taiate marunt.
2) Dupa ce s-au calit se adauga carnea si se lasa sa se prajeasca timp de 5 minute, dupa care se adauga foile de dafin, boabele de cardamom, sare, piper, dupa gust si la sfarsit apa calduta.
3) Cantitatea de apa pe care o adaugam, trebuie sa acopere bine continutul din oala(aprox.1,5 l). Din momentul cand a inceput sa fiarba lasam aprox. 15 minute, timp dupa care carnea este gatita.
4) Oala se va deschide dupa ce s-a racit bine, si se poate rasturna intr-o alta oala. Intre timp vom pregati spanacul. Il curatam bine si il spalam in mai multe ape, apoi se lasa putin la scurs intr-o strecuratoare, dupa care il vom taia nu prea marunt.
5) Daca a fiert carnea o vom scoate din oala sub presiune si o vom pune intr-o alta oala in care vom pregati mancarica noastra. Supa obtinuta de la carne se va sita inainte de a o adauga peste carne, apoi o vom pune in oala.Daca vi se pare ca supa este prea multa o adaugati in 2 etape.Puneti 3 parti din supa, apoi adaugati spanacul, lasand sa fiarba la foc mic, nu prea mult, ca sa nu-si piarda din proprietatile lui.
6) Ar fi bine sa urmariti si pozele facute pe etapele de lucru ca sigur va vor fi de folos. Daca simtiti ca mai este nevoie de apa, adaugati restul de supa, oricum in final trebuie sa obtineti o mancarica putin mai lichida si nu scazuta. Dupa 5 minute, vom adauga nautul, invartim bine si mai lasam cateva minute, timp in care vom praji usturoiul ramas, taiat rondele, iar dupa ce s-a rumenit bine il vom adauga in oala cu spanac.
7) Daca va place mancarea cu mai mult sos adaugati mai mult lichid si nu lasati sa scada foarte mult. In felul asta am finalizat cu delicioasa mancarica de spanac, care poate fi servita alaturi de o garnitura de orez, sau cu paine. Noi de obicei o servim cu garnitura de orez (si de aceea preferam ca sa fie mai mult sos), avand un gust deosebit de bun. La servire nu ne va lipsi lamaia, care ii va da un gust placut spanacului dar si ardeiul iute, insa puteti sa serviti si cu orice altceva doriti.
Este o mancare foarte sanatoasa si nu necesita nici prea mult timp si nici foarte multe ingrediente.
Va doresc
Pofta buna!
Specific: Iordania
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post