-se spala ardeii, se taie in doua, li se scot cotoarele si semintele si se taie pe lat in fasii groase; -rosiilor, li se taie coditele, se oparesc, se
-se spala ardeii, se taie in doua, li se scot cotoarele si semintele si se taie pe lat in fasii groase;
-rosiilor, li se taie coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua, li se scot semintele apoi se taie in bucatele mici;
-se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se taie carnatii in bucati mai mari;
-intr-o cratita incapatoare se pune uleiul de masline sa se incinga pe flacara potivita. Se prajesc carnatii circa 7 minute, apoi se scot pe o farfurie, la cald;
Eu am folosit kabanos, nu am am avut carnati dar ar fi bine sa faceti prima data cu carnatii afumati.
-in undelemnul ramas se pun la calit fasiile de ardei (cam 10 minute), pana prind o culoare maro deschis. Se scot cu furculita si in grasimea ramasa se caleste ceapa si usturoiul;
-peste ceapa si usturoi se adauga zaharul, patrunjelul si celelalte mirodenii, apoi se pun in cratita si rosiile;
-se pune cratita pe foc vreme de 5 minute, pe flacara mica, pana cand rosiile se inmoaie complet;
-se adauga ardeii si bucatile de carnati si se lasa inca 40 minute, cu capac, pe flacara mica (daca e necesar, se adauga putina apa; sosul trebuie sa fie gros);
Cand mancarica e gata se presara patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
Reteta Mancarica de ardei cu carnati afumati a fost propusa de Rebella pe forum culinar.ro
Alte retete cu ardei gasiti aici:
Ardei umpluti cu cartofi, branza si ou,
Corabioare de ardei gras cu branza,
Ardei in plapumioara de branza
Doritori de musaca sunt??? Daca va plac dovleceii cu siguranta o sa va placa si aceasta musaca.
Musaca cu dovlecei