Mancare scazuta din fasole uscata cu afumatura

Gustoasa!

Portii
6
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 lingurite de pasta de tomate
  • sare
  • cimbru uscat
  • 200 g costita afumatura(orice fel de afumatura)
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • 2 foi de dafin
  • marar verde

Mod de preparare

Se curata fasolea bob cu bob de impuritati, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa la inmuiat cateva ore (de preferat de seara pana dimineata). Se scurge fasolea de apa in care s-a inmuiat, se clateste in 2-3 ape curate si apoi se pune la fiert acoperita de apa. Se lasa sa fiarba cca 30 minute in prima apa, apoi se scurge, se clateste cu apa rece si se acopera din nou cu apa calda. Se adauga un praf de sare si un strop de ulei, apoi se acopera si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.

Cand boabele s-au inmuiat si fasolea este fiarta, se incinge un pic de ulei in tigaie si prajim afumatura, taiata, o scoatem din ulei, o aruncam in oala cu fasole si in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel date prin razatoarea mica, cateii de usturoi feliati subtire. Cand totul se caleste si se inmoaie capatand aspect sticlos, se adauga pasta de tomate si faina, se amesteca bine si se stinge cu un pic de supa de la fasolea din oala, se amesteca usor pana ce obtinem un amestec cremos si adaugam totul in oala cu fasole. Lasam sa clocoteasca, amestecand continuu pana se leaga bine mancarica, se potriveste de sare, se presara cimbru si foile e dafin, oprim focul si presaram deasupra mararul taiat fin.

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor