Carnea se spala si se rumeneste in ulei incins, apoi se scoate pe o farfurie si se sareaza usor. Separat se pregateste sosul astfel: se taie ceapa pes
Carnea se spala si se rumeneste in ulei incins, apoi se scoate pe o farfurie si se sareaza usor. Separat se pregateste sosul astfel: se taie ceapa pestisori si se caleste impreuna cu zarzavatul taiat fideluta in ulei incins. Din cand in cand se adauga apa pentru ca legumele sa se inmoaie bine si sa nu-si schimbe culoarea. Dupa o jumatate de ora se adauga o ceasca de
apa calda sau de supa de zarzavat si se acopera oala. Se lasa sa fiarba la foc mic impreuna cu sarea necesara, piper boabe si o foaie de dafin. Cand sosul a scazut, se pun bucatile de carne si maruntaiele de la gaina, se adauga un pahar de vin alb si se fierbe acoperit pana cand carnea se consuma.
Maslinele se fierb separat si se pun in mancare cand aceasta este gata, curatate de samburi si clatite in apa rece. Mancarea trebuie sa fie grasa. Se coloreaza cu bulion sau cu rosii decojite, taiate felii subtiri si adaugate in mancare zece minute inainte de a fi gata.
Se serveste rece.
Alte retete care contin carne:
Papricas de pui
Tocanita de vita
Mazare cu aripioare
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios