Mancare poloneza

Pune untura la incins si caleste carnaciorii taiati bucati, costita feliata si carnea, facuta bucati mici. cand toate au prins o crusta rumena, calest

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg varza
  • 250 gr costita
  • 6 cepe rosii
  • 1 kg piept de porc
  • 200 gr carnati
  • 2 linguri bulion
  • 250 ml vin rosu
  • 1 lingura boia
  • 1 lingura prune uscate
  • 1 lingura untura
  • dafin
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare

Pune untura la incins si caleste carnaciorii taiati bucati, costita feliata si carnea, facuta bucati mici. cand toate au prins o crusta rumena, caleste ceapa intreaga, adauga un litru de apa si fierbe inabusit. cuarat varza si opareste-o vreo zece minute. Strecoara si pune peste carne. Cand toate sunt fierte, pune bulionul, boiaua, dafinul, prunele, boabele de piper si vinul si lasa-le sa mai dea in clocot de cateva ori.
Alte retete culinare:

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Tocanita din carne de vita cu cartofi

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Ador ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.  

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide