Mâncare din pulpă de porc cu castraveţi muraţi

Pentru mâncare din pulpă de porc cu castraveţi muraţi se taie carnea cubulete potrivit de mari si cat de cat egale in dimensiuni. Se adauga cimbru, piper macinat.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1
  • 200 Kg de pulpa de porc slaba
  • 1
  • 200 Kg de castraveti murati exclusiv IN SARAMURA ( cantitatea de carne trebuie sa fie egala cu cantitatea de castraveti)
  • 600 grame de ceapa ( jumatate din cantitatea de carne)
  • bulion sau suc de rosii
  • ulei
  • cimbru
  • amestec de piper proaspat macinat
  • dafin
  • un praf de pulbere de salvie
  • o lingurita pulbere de frunze de telina uscata sau telina frunze proaspata
  • o lingurita de faina
  • o lingura de miere de albine
  • 250 ml vin natural mai dulce
  • alb sau roze
  • sare dupa gust daca mai trebuie
  • patrunjel verde de decor
  • Garnitura
  • -ardei sau gogosari copti
  • smantana dulce
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru mâncare din pulpă de porc cu castraveţi muraţi se taie carnea cubulete potrivit de mari si cat de cat egale in dimensiuni. Se adauga cimbru, amestec de piper proaspat macinat, jumatate din cantitatea de vin, praful de telina si salvie, dafin si se pune cu putin ulei si un pahar de apa la fiert inabusit intr-un vas cu fund gros. Eu ceapa o tai pestisori si o topesc inabusit cu apa si ulei separat pana se patrunde bine. Cand e gata adaug sucul de rosie sau bulionul.La inabusit ceapa pun putin ulei ca impreuna cu cel din carne sa nu fie prea uleioasa mancarea la final.
Cand carnea este patrunsa adaug ceapa cu bulionul si catravetii murati si las la fiert la foc mic circa o ora, invartind din cand in cand.

Restul de vin il amestec cu o lingurita de faina si il adaug in mancarica ca sa se lege sosul.Pun o lingura de miere de albine care va inobila gustul sosului usor acrisor dandu-i o savoare deosebita. Potrivesc de sare acum, daca mai trebuie adaug sau nu dupa cum au lasat castravetii.Mai las sa fiarba impreuna circa 15 minute.
Intrucat aceasta mancare este acrisoara de la vin, bulion si castravetii murati se consuma cu garnitura dulce cum ar fi ardeii copti cu smantana si piper proaspat macinat, alaturi de o mamaliguta calda.Este o mancare aleasa care aduna in ea gustul special al unor muraturi bine facute cu cel de ceapa si carnita frageda.


Mâncarea din pulpă de porc cu castraveţi muraţi o servesti dandu-i fata cu smantana si patrunjel frunze tocat.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors