Mancare din carne de vitel cu sos de ciuperci

Carnea se taie bucatele si se pune in oala cu apa rece, pe foc, la fiert. Cand incepe sa dea in cloocot, se curata spuma si se adauga ceapa si morcov

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • sare
  • patrunjel verde
  • piper
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 1 galbenus
  • 1 pahar supa de carne
  • 200 gr ciuperci

Mod de preparare

Carnea se taie bucatele si se pune in oala cu apa rece, pe foc, la fiert. Cand incepe sa dea in cloocot, se curata spuma si se adauga ceapa si morcovul taiate in jumatate, patrunjelul tocat, se sareza, pipereaza si se lasa la fiert, pe foc mic. Dupa ce carnea a fiert, se prepara sosul astfel: se pune untul intr-o tigaie pe foc iar cand s-a topit, se adauga faina si se amesteca pana se incorporeaza faina in unt. Se toarna apoi cate putin supa de la carne si se amesteca mereu sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la fiert, amestecand des. Se ia sosul de pe foc, se amesteca cu galbenusul si se pune din nou pe foc sa mai fiarba cateva clocote. Ciupercile se taie feliute, se fierb separat si se amesteca in sos. Se asaza apoi carnea pe o farfurie mare iar sosul se toarna deasupra.


Se serveste calda.

Alte retete care contin carne:

Friptura de vita la cuptor

Tocanita de pui

Chiftele

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide