Mancare din carne de gaina cu gutui

Carnea de gaina taiata bucati se rumeneste cu o lingura de unt si o ceapa tocata marunt. Se acopera vasul cu capac si se lasa la foc mic. Se amesteca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de gaina
  • 3 gutui coapte
  • sare
  • 100 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion de rosii

Mod de preparare

Carnea de gaina taiata bucati se rumeneste cu o lingura de unt si o ceapa tocata marunt. Se acopera vasul cu capac si se lasa la foc mic. Se amesteca, iar dupa ce apa a scazut iar ceapa si-a schimbat culoarea, se toarna din nou, apa, cat sa acopere carnea. Dupa o jumatate de ora se pune sare si zaharul ars, stins cu 2-3 linguri apa. Intre timp gutuile se taie in sferturi, se scobesc de mijlocul tare cu seminte si se rumenesc usor in unt. Se adauga apoi se in vasul cu carne, se toarna vin, bulion de rosii si se lasa la fiert pana cand scade sosul.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Sarmale de post Ciuperci umplute Tocanita de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu prune

Este o reteta preluata dintr-o revista. Initial, am crezut ca am ratat prajitura dar dupa ce s-a copt si am lasat-o sa se...

Prajitura cu prune
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide