Mancare de rata cu masline

Se taie bucati rata si se pune la rumenit cu unt si putina apa, la cuptor. Se acopera cu un capac si se lasa acolo aproximativ 2 ore. Cu 15 minute in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 200 gr masline
  • 1 varf de cutit faina
  • 3-4 felii de lamaie
  • apa
  • 50 gr unt
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 2 linguri vin alb
  • sare

Mod de preparare

Se taie bucati rata si se pune la rumenit cu unt si putina apa, la cuptor. Se acopera cu un capac si se lasa acolo aproximativ 2 ore. Cu 15 minute inainte de a fi gata, se adauga maslinele, feliile de lamaie si un varf de cutit cu faina pentru legarea sosului. Se sareaza, se adauga bulionul de rosii si 2 linguri de vin. Se mai lasa vreo 10 minute la fiert.


Se serveste calda. Alte retete culinare: Ardei umpluti Placinta de dovleac Conopida la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide