Mancare de rata cu ceapa

Rata se frige in cuptor intr-un vas cu unt si un pahar cu vin alb. Vasul se acopera cu capac, iar din cand in cand se mai uda rata cu sosul din tava.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 200 gr arpagic
  • sare
  • 1 jumatate lingurita zahar
  • 75 gr unt
  • 1 pahar vin alb

Mod de preparare

Rata se frige in cuptor intr-un vas cu unt si un pahar cu vin alb. Vasul se acopera cu capac, iar din cand in cand se mai uda rata cu sosul din tava. Arpagicul se curata si se fierbe in apa cu sare 20 minute, apoi se rumeneste in 25 gr unt, se presara cu o lingurita de zahar si se pune la cuptor cateva minute pana se coloreaza. se scoate apoi rata si se pune pe o farfurie inconjurata cu arpagic.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Sarmale de post

Tocanita de pui

Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post