Mancare de pui la cuptor

Puiul se curata, se spala iar apoi se unge bine cu unt si se asaza intr-un vas cu o jumatate de pahar cu apa. Se pune vasul in cuptorul incalzit, la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui
  • 50 gr unt
  • sare
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Puiul se curata, se spala iar apoi se unge bine cu unt si se asaza intr-un vas cu o jumatate de pahar cu apa. Se pune vasul in cuptorul incalzit, la foc mic si se acopera cu un capac. Dupa aproximativ 20 minute se sareaza, se pune in tava usturoiul taiat feliute si se uda puiul cu sos pana incepe a se rumen. Se lasa apoi descoperit ca sa se rumeneasca uniform.


Se serveste cald, cu sote de legume sau cartofi pai.

Alte retete:

Tocanita de pui

Sarmale de post

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Ador ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.  

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide