Mancare de pui cu masline

Pentru mancarea de pui cu masline se taie puiul in bucati potrivite. Se sareaza si se prajeste in ulei. Se scoate intr-o cratita si se tine la cald.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 2 linguri ulei
  • 4 felii de paine
  • 4 rosii
  • 150 g ciuperci
  • 100 g masline
  • 1 lingurita faina
  • 1 catel usturoi
  • 1 paharel de vin
  • sare.

Mod de preparare

Pentru mancarea de pui cu masline se taie puiul in bucati potrivite. Se sareaza si se prajeste in ulei. Se scoate intr-o cratita si se tine la cald. In uleiul in care s-au rumenit bucatile de pui, se prajeste painea taiata in cuburi mici egale. Se pastreaza si acestea la cald, in aceeasi tigaie se pun rosiile curatite de pielite si de seminte, faina si un catel de usturoi bine sfaramat. Cand rosiile incep sa scada, se adauga vinul si tot atata zeama in care au fiert ciupercile. Se face un sos potrivit de scazut, se gusta de sarat.
Se pun in cratita cu puiul ciupercile fierte si bine scazute si maslinele spalate si de asemenea fierte cateva minute in apa si inabusite. Deasupra se toarna sosul, se tine pe marginea masinii pana ce se incalzeste, fara sa fiarba.  Se asaza mancarea in farfurie, iar imprejur se pun cuburile mici de paine prajita.


Mancarea de pui cu masline se serveste calda.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide