Gutuile se spala bine, se taie in bucatele dupa ce se scoate mijlocul gutuilor. Feliile de gutui se prajesc putin in unt cit sa se rumeneasca un pic
Gutuile se spala bine, se taie in bucatele dupa ce se scoate mijlocul gutuilor. Feliile de gutui se prajesc putin in unt cit sa se rumeneasca un pic pe citeva din parti. In acelasi unt se rumeneste carnea de pui, aripioarele sau copanele dupa preferinta, dupa care ce se taie in bucati. Se pregateste un sirop de zahar ars, din apa si zahar, in care se adauga si putina faina. Daca e prea ars o sa fie amar, daca nu e suficient de ars o sa dea o culoare urata si nici gand de aroma de zahar ars, adica o sa fie doar dulce si atat. Nu pui multa apa de la inceput, ca e mai greu sa adaugi faina in ceva foarte lichid. Incepi sa o dregi cand din apa, cand din faina sa iasa atat de legat cat vrei tu sa fie. Lasa sosul sa fiarba aproximativ 3-4 minute inainte de a decreta ca este gata, el se ingroasa foarte repede la fiert.
Adaugi bucatelele de pui si apoi gutuile, le amesteci pana sunt cuprinse cu totul de sos. Mai lasi cratita pe aragaz pana ajung din nou la fierbere, apoi o bagi la cuptor si o lasi acolo vreo ora, o ora jumate.
Iese o mancarica delicioasa dulce-acrisoara. Pofta Buna!
Se poate consuma si cald si rece.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post