Mancarea de masline cu praz si carne de vita este o reteta minunata, aromata si usor de preparat. Prazul aduce prospetime carnii care se topeste in gura.
Se taie carnea de vitel in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare si se fierbe pana cand carnea este bine fiarta. In alta cratita se pun la fiert maslinele si prazul (taiat bucatele cam de 5 cm lungime).
Se toaca ceapa foarte marunt si se pune la calit cu putina apa, sare si cu cateva linguri de ulei de masline. Se amesteca bulionul cu faina si se face o pasta omogena care se dilueaza apoi cu putina zeama de la carnea de vita fiarta.
Dupa ce s-a facut carnea, se adauga peste ceapa imreuna cu apa in care a fiert carnea, turnandu-se apoi si amestecul de faina cu bulion. Dupa aceea se adauga maslinele si prazul impreuna cu apa in care au fiert acestea. Se lasa sa scada la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa. Apoi se toarna paharul de vin rosu si feliile de lamaie. Se mai tine pe foc mic un minut si apoi se stinge focul.
Mancarea de masline cu praz si carne de vita se serveste alaturi de legume "crocante", trase in tigaie.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios