Mancare de masline cu limba

Se freaca bucatile de limba cu malai, pana se mai decojesc putin. Se pun la fiert timp de 2 ore. Dupa cca. 1 ora se agauga 1 ceapa intreaga, 1 telina

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg limba manzat sau porc
  • 200 g masline
  • 3 cepe potrivite
  • 1 telina potrivita
  • 3 morcovi
  • 1 cartof
  • 2 linguri ulei
  • o mana de faina
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • 3 feliute de lamaie

Mod de preparare

Se freaca bucatile de limba cu malai, pana se mai decojesc putin. Se pun la fiert timp de 2 ore. Dupa cca. 1 ora se agauga 1 ceapa intreaga, 1 telina taiata in doua, morcovii taiati bucati maricele si telina. Se lasa sa fiarba bine limba (din cand in cand se inteapa carnea pt. a vedea daca s-a fiert). Cat timp se fierbe carnea, se pun maslinele intr-un ibric si se fierb un pic, pret de 15 minute (sa dea o data in clocot). Intr-o tigaie se face un rantas din cele 2 cepe ramase cu 2 linguri ulei. In alt castron, se face un amestec dintr-o mana de faina cu putina apa si 2 linguri bulion. Se scoate carnea si se decojeste bine, bine de pielitele ramase, (carnea trebuie ffff. bine curatata, intrucat pielita care o acopera este toxica), se taie bucati. I se vor alatura maslinele, rantasul si amestecul de faina cu bulion. Se mai lasa pe foc potrivit pret de 20 minute. Inainte cu 3 minute de a lua mancarea de pe foc, se agauga feliutele de lamaie. (feliutele trebuie sa fie fff. subtiri, dar merg si stoarse in mancare).
Se serveste calduta.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi

Un aperitiv minunat pentru o seara de duminica in familie :), un blat grozav de bun asemanator cu cel de tarta dar totodata...

Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide