Se freaca bucatile de limba cu malai, pana se mai decojesc putin. Se pun la fiert timp de 2 ore. Dupa cca. 1 ora se agauga 1 ceapa intreaga, 1 telina
Se freaca bucatile de limba cu malai, pana se mai decojesc putin. Se pun la fiert timp de 2 ore. Dupa cca. 1 ora se agauga 1 ceapa intreaga, 1 telina taiata in doua, morcovii taiati bucati maricele si telina. Se lasa sa fiarba bine limba (din cand in cand se inteapa carnea pt. a vedea daca s-a fiert). Cat timp se fierbe carnea, se pun maslinele intr-un ibric si se fierb un pic, pret de 15 minute (sa dea o data in clocot). Intr-o tigaie se face un rantas din cele 2 cepe ramase cu 2 linguri ulei. In alt castron, se face un amestec dintr-o mana de faina cu putina apa si 2 linguri bulion. Se scoate carnea si se decojeste bine, bine de pielitele ramase, (carnea trebuie ffff. bine curatata, intrucat pielita care o acopera este toxica), se taie bucati. I se vor alatura maslinele, rantasul si amestecul de faina cu bulion. Se mai lasa pe foc potrivit pret de 20 minute. Inainte cu 3 minute de a lua mancarea de pe foc, se agauga feliutele de lamaie. (feliutele trebuie sa fie fff. subtiri, dar merg si stoarse in mancare).
Se serveste calduta.
Un aperitiv minunat pentru o seara de duminica in familie :), un blat grozav de bun asemanator cu cel de tarta dar totodata...
Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi