Se freaca bucatile de limba cu malai, pana se mai decojesc putin. Se pun la fiert timp de 2 ore. Dupa cca. 1 ora se agauga 1 ceapa intreaga, 1 telina
Se freaca bucatile de limba cu malai, pana se mai decojesc putin. Se pun la fiert timp de 2 ore. Dupa cca. 1 ora se agauga 1 ceapa intreaga, 1 telina taiata in doua, morcovii taiati bucati maricele si telina. Se lasa sa fiarba bine limba (din cand in cand se inteapa carnea pt. a vedea daca s-a fiert). Cat timp se fierbe carnea, se pun maslinele intr-un ibric si se fierb un pic, pret de 15 minute (sa dea o data in clocot). Intr-o tigaie se face un rantas din cele 2 cepe ramase cu 2 linguri ulei. In alt castron, se face un amestec dintr-o mana de faina cu putina apa si 2 linguri bulion. Se scoate carnea si se decojeste bine, bine de pielitele ramase, (carnea trebuie ffff. bine curatata, intrucat pielita care o acopera este toxica), se taie bucati. I se vor alatura maslinele, rantasul si amestecul de faina cu bulion. Se mai lasa pe foc potrivit pret de 20 minute. Inainte cu 3 minute de a lua mancarea de pe foc, se agauga feliutele de lamaie. (feliutele trebuie sa fie fff. subtiri, dar merg si stoarse in mancare).
Se serveste calduta.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios