Mancare de linte cu ciolan

Se curata ciolanul, se spala si se lasa in apa impreuna cu ceafa afumata. Se alege lintea si se lasa in apa rece. Se pune carnea pe foc in apa rece si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 bucata ciolan afumat de porc
  • 10 dg slanina afumata
  • 10 dg ceapa
  • 25 dg arpacas
  • 25 dg linte
  • piper macinat
  • 3 catei de usturoi
  • 30 dg ceafa de porc afumata
  • ½ dl ulei

Mod de preparare

Se curata ciolanul, se spala si se lasa in apa impreuna cu ceafa afumata. Se alege lintea si se lasa in apa rece. Se pune carnea pe foc in apa rece si se fierbe pana se inmoaie. Pana se fierbe carnea se pregatesc celelalte ingrediente. Se curata ceapa si se taie felii foarte subtiri.

Se zdrobeste bine usturoiul dupa curatare. Se taie slanina afumata felii subtiri. Se tapeateaza cu bucatile de slanina un vas termorezistent, dupa care se pun in straturi urmatoarele ingrediente: lintea, ceapa, usturoiul si feliile de carne.

Unele straturi se sareaza, se pipereaza si urmam acest proces pana cand se termina ingredientele avand grija ca ultimul strat sa fie lintea. Se toarna zeama de carne fiarta, se acopera si se lasa la cuptor.
Alte retete mancaruri recomandate

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Pui cu legume

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors