Mancare de limba cu masline

Limba se pune la fiert aproximativ 45 minute, apoi se scoate din apa si se curata de pielea alba dupa care se taie felii. Ceapa tocata marunt, se inm

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limba
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 1 jumatate pahar ulei
  • 250 gr masline
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • 8 cepe
  • felii de lamaie
  • 1 jumatate pahar bulion de rosii

Mod de preparare

Limba se pune la fiert aproximativ 45 minute, apoi se scoate din apa si se curata de pielea alba dupa care se taie felii. Ceapa tocata marunt, se inmoaie in ulei, amestecand des. Se aseaza feliile de limba intr-un vas, se toarna ceapa si sosul de rosii, foaia de dafin, sare, piperul boabe, 2 pahare apa si se lasa apoi pe foc mic, sa fiarba incet. Cand limba este aproape fiarta se toarna vinul, se adauga maslinele, feliile de lamaie si se lasa totul la fiert. Dupa ce sosul a scazut, se ia de pe foc.


Se serveste calda.

Alte retete:

Ardei umpluti

Mancare de mazare cu sos de rosii

Chiftele

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide