Se curata carnea si se spala in apa rece, apoi se aureste in ulei incins. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se lasa pana cand se pregatesc gu
Se curata carnea si se spala in apa rece, apoi se aureste in ulei incins. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se lasa pana cand se pregatesc gutuile. Gutuile se spala si se taie felii groase de 2-3 cm. Se pun feliile sa se inmoaie in ulei, se scot pe o farfurie pana cand se termina operatia. In uleiul ramas se adauga apa calda, carnea, sare si se lasa sa fiarba la foc mic, cu vasul descoperit. Se adauga feliile de gutui cand carnea este pe jumatate fiarta. Se continua fierberea si cu un sfert de ora inainte de a stinge focul, se adauga in mancare un sos format dintr-o ceasca de apa rece, o lingurita de faina si doua linguri de zahar. Se fierbe incet un sfert de ora ca sa aiba timp sa fiarba faina, apoi se ia de pe foc. Mancarea trebuie sa fie grasa pentru a fi gustoasa.
Se serveste calda, cu paine proaspata sau cu chifle facute in casa.
Alte retete culinare:
Musaca de vinete
Ardei umpluti
Mancare de dovlecei
Cati dintre noi nu mancam in copilarie ardeiul umplut, dand "coaja" de-o parte...Amintindu-mi asta, m-am gandit sa fac ardei...
Ardei umpluti cu carne