Mancare de carnati afumati

Din faina, oua, sare si 2 linguri ulei se framanta un aluat tare, care se lasa in repaus 2 ore. Se rade apoi aluatul pe razatoarea mare si se lasa ta

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 2 carnati mari sau 4 mici
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Din faina, oua, sare si 2 linguri ulei se framanta un aluat tare, care se lasa in repaus 2 ore. Se rade apoi aluatul pe razatoarea mare si se lasa tarhanele obtinute la uscate. Se caleste ceapa in ulei, apoi se adauga carnatii taiati bucati mai mari, cimbrul si 500 ml apa. Se lasa la fiert, la foc potrivit. Separat, se pun tarhanele la rumenit, in putin ulei, iar dupa ce s-au rumenit se adauga 2 cani de apa fierbinte. Sa sareaza, se pipereaza si se lasa la fiert, la foc potrivit. Dupa ce s-au inmuiat se toarna peste vasul cu carnatii si se lasa sa fiarba pana scade lichidul. Se adauga usturoiul pisat si cimbrul si se mai lasa pe foc 3 minute.


Se serveste calda.

Alte retete:

Tocanita de pui Friptura de vita la cuptor Mancare de mazare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide