Intr-o tigaie cu ulei incins se caleste ceapa pret de vreo 5 minute, apoi se adauga usturoiul taiat sau zdrobit (depinde de cat de mult vreti sa se si
Intr-o tigaie cu ulei incins se caleste ceapa pret de vreo 5 minute, apoi se adauga usturoiul taiat sau zdrobit (depinde de cat de mult vreti sa se simta aroma) si se mai calesc impreuna inca 5 minute.
Carnea de vita, taiata in bucati, se tavaleste in faina cu condimente si apoi se pune la prajit in cratita in care urmeaza sa facem mancarea.
Se prajeste pe toate partile pana se "sigileaza".
Se adauga ceapa si usturoiul din tigaie, cimbrul, supa de vita, morcovii si la sfarsit Guinness.
O sa faca spuma la suprafata, dar o sa-i treacasi-o mai lasam pana da in fiert.
Pe cand se duce spuma, punem capacul si bagam cratita in cuptor la 140 - 150 grade, 2-3 ore.
Dupa vreo doua ceasuri jumate, punem la fiert 1 kg cartofi cu un pastarnac taiat bucati, ca sa nu fie piure-ul prea monoton.
TREBUIE sa stea la cuptor minim 2 ore, altfel se va simti amareala Guinness-ului. Eu o tin 3 ore si sosul este demential.
Pe langa morcovi se pot adauga ciuperci / fasole verde.
Se serveste cu piure de cartofi.
Pofta buna!
Reteta Mancare cu carne de vita si Guinness a fost propusa de alpha pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vita gasiti aici:
Musaca de spanac cu carne de vita ,
Spaghete cu carne de vita a la " Mirela ",
Salata cu carne de vita
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios