Linte cu prune uscate

Cu o zi inainte se pun in apa, la inmuiat, prunele uscate, iar a doua zi se fierb in aceeasi apa timp de 10 minute, adaugand o lingura de otet si una

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g linte
  • 250 g prune uscate
  • 250 g slanina afumata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet
  • Piper boabe
  • Sare

Mod de preparare

Cu o zi inainte se pun in apa, la inmuiat, prunele uscate, iar a doua zi se fierb in aceeasi apa timp de 10 minute, adaugand o lingura de otet si una de zahar. Intr-o alta oala se fierbe lintea, adaugand sare si piper dupa gust. Se curata de samburi prunele fierte si jumatate se taie bucatele mici, se adauga la linte si se fierbe timp de cateva minute. Se prajesc feliile subtiri de slanina.
Se pune slanina peste linte si se decoreaza cu prunele ramase.

Alte retete mincare recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala