Linte cu carnati si vin alb

Se pune linte la inmuiat cca 4 ore, dupa care se filtreaza si se usuca. Se toaca marunt legumele, ceapa si usturoiul. In ulei fierbinte se prajesc bu

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr linte
  • 400 gr carnati pentru prajit
  • 400 gr rosii
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 2 linguri de ulei
  • sos
  • cateva fire de salvie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune linte la inmuiat cca 4 ore, dupa care se filtreaza si se usuca. Se toaca marunt legumele, ceapa si usturoiul. In ulei fierbinte se prajesc bucatile de carnati, se adauga salvia maruntita si lintea. Dupa cateva minute de prajit se adauga vin alb. Cand fierbe se adauga rosiile si legumele decojite si tocate. Se lasa la fiert 40 de minute, sub capac la foc mic. Daca este prea uscata, se poate adauga apa sau cuburi de supa, se condimenteaza.
Alte retete mincare recomandate

Ciulama de ciuperci

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide