Pentru limba umpluta cu sos de smantana se fierbe limba. Se curata de piele si se taie grasimea si carnea dinspre gatlej, astfel incat sa capete o forma.
Pentru limba umpluta cu sos de smantana se fierbe limba. Se curata de piele si se taie grasimea si carnea dinspre gatlej, astfel incat sa capete o forma. Se desface limba in lungime, in doua, cu un cutit, se scoate putina carne dinauntru, se da prin masina impreuna cu grasimea, cu carnea scoasa de la gatlej si cu miezul de la o felie de paine muiat in lapte si bine stors. Se adauga un ou, sare, piper si verdeata tocata. Se umple limba si se leaga cu ata ca sa nu iasa umplutura.
Se pune intr-o tava la cuptor, cu o lingura de unt, si se toarna deasupra, din cand in cand, cate putin din zeama in care a fiert limba. Se tine astfel sa fiarba inabusit inca o jumatate de ora. Separat se prajeste usor 1/2 lingura faina in tot atita unt. Se stinge cu o ceasca de zeama in care a fiert limba. Se amesteca smantana. Se face un sos nu prea gros, care se toarna peste limba. Se lasa sa dea impreuna cateva clocote. Inainte de a servi se scot atele. Se taie limba felii si se asaza pe farfurie astfel, incat sa para intreaga.
Limba umpluta cu sos de smantana se serveste fierbinte.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post