Se spala limba bine in mai multe ape si se fierbe pe jumatate. Se curata de pielite, taind grasimea si carnea dinspre gitlej, astfel ca sa-i dam o for
Se spala limba bine in mai multe ape si se fierbe pe jumatate. Se curata de pielite, taind grasimea si carnea dinspre gitlej, astfel ca sa-i dam o forma. Cu un cutit se desface limba in lungime in doua, se scoate putina carne din interior, se da prin masina de tocat impreuna cu grasimea si carnea scoasa din afara si cu miezul de la o felie de piine muiat in lapte si stors bine. Se adauga ouale, sarea, piperul si putina verdeata tocata marunt. Se umple limba si se leaga cu ata ca sa nu iasa umplutura. Se pune intr-o tava la cuptor, cu o lingura de unt si se toarna deasupra din cind in cind cite putin din zeama in care a fiert limba. Se tine astfel sa fiarba inabusit inca ½ ora. Deoparte se face un sos din ½ lingura de unt si tot atita faina, care se stinge cu o ceasca de zeama in care a fiert limba, se adauga apoi 3 linguri de smintina. Se face un sos nu prea gros, care se toarna peste limba. Se lasa sa dea impreuna citeva clocote. Inainte de a servi se scot atele, se taie limba pe farfurie si se aseaza astfel incit sa para intreaga
Se serveste fierbinte
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios