Limba rasol cu zarzavaturi si dafin

Pentru limba rasol cu zarzavaturi si dafin limba se spala in cateva ape si se tine in apa rece cel putin 1 ora. Se scoate apoi, se asaza in cratita, se toarna apa calda.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 1 limba (cintarind aprox. 1 kg) se iau:
  • 3 litri apa
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 patrunjel
  • 10 boabe de piper
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Pentru limba rasol cu zarzavaturi si dafin limba se spala in cateva ape si se tine in apa rece cel putin 1 ora. Se scoate apoi, se asaza in cratita, se toarna apa calda si se pune pe foc. Cand a inceput sa fiarba, se ia spuma, se adauga zarzavat ceapa, foi de dafin, piper, sare, se acopera cu capac si se fierbe la foc mic timp de 3 ore (limba de vitel si de porc se fierb mai putin). Se scoate apoi si se curata cu grija pielea de pe limba fierbinte (incepind din virf). Se taie in felii frumoase si se serveste fierbinte cu sos de hrean, cu sos alb sau cu un sos oarecare. Zeama in care a fiert limba se poate folosi pentru supa de legume.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors