Limba la cuptor

Se tine limba in apa rece o ora, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se fierbe 20 de minute, apoi se curata de pielita tare de deasupra, se taie f

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg limba de porc
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe
  • verdeata tocata
  • 100 gr unt
  • 1 ceasca de ulei
  • 3 castraveciori murati
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper boabe
  • telina

Mod de preparare

Se tine limba in apa rece o ora, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se fierbe 20 de minute, apoi se curata de pielita tare de deasupra, se taie felii groase de 2-3 cm si se lasa pe o farfurie.

Se curata si se spala zarzavatul, se taie rondele, ceapa se taie pestisori ca si castravetele murat si se pune totul intr-o cratita cu 100 gr unt sau cu o ceasca de ulei. Se acopera cratita si se lasa sa se inmoaie zarzavatul, se adauga sare si cateva boabe de piper si dupa o jumatate de ora, se pun feliile de limba deasupra. Se stropeste mancarea cu un pahar de vin alb si se tine cratita in cuptorul fierbinte, un sfert de ora.
Mancarea se serveste fierbinte, cu sote de legume sau cu cartofi natur.

Alte retete care contin carne:

Tocanita pui cu ciuperci

Chiftele

Dovlecei cu carne

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post