Limba in sos de smintina

Se spala limba in citeva ape, se rade cu cutitul si se indeparteaza gitlejul, se asaza in cratita cu apa rece si se pune la fiert la foc mic. Dupa ce

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 limba de vaca sau 3-4 limbi de porc (cca 1kg)
  • zarzavat de supa
  • 1 pahar smintina
  • 1 lingura plina de unt
  • 1/2 lingura faina
  • 1/2 pahar din zeama in care a fiert limba
  • 1/2 ceapa
  • marar tocat

Mod de preparare

Se spala limba in citeva ape, se rade cu cutitul si se indeparteaza gitlejul, se asaza in cratita cu apa rece si se pune la fiert la foc mic. Dupa ce se ia spuma, se adauga zarzavatul de supa si citeva condimente ca foaie de dafin, citeva boabe de piper, sare. Se lasa sa fiarba la foc mic, 3 ore. Se scoate din apa, se asaza pe o planseta de lemn si se curata cu ajutorul cutitului, tragind pielea de la virf spre radacina limbii. Se taie felii de grosimea unui deget. Se pune untul intr-o cratita, se lasa sa se infierbinte si se prajeste in el ½ de ceapa rasa, se adauga faina, se stinge cu zeama in care a fiert limba, apoi se pun smintina si feliile de limba. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute. Se adauga mararul tocat, dupa care se lasa sa mai dea 1-2 clocote
Se serveste fierbinte

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata cu migdale

Un tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul...

Tort de ciocolata cu migdale
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide