Pentru limba de vita cu sos alb carnea se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se cresteaza.
Pentru limba de vita cu sos alb carnea se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Cartofii se spala, se curata, se taie si se fierb in apa cu sare. Orezul se alege de impuritati, se spala si se scurge de apa. Lamaia se spala si se extrage sucul. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga ceapa, morcovi, telina si se fierb impreuna. Cand este fiarta, limba se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie felii. Separat, se prepara un sos din unt incalzit, faina dizolvata in supa in care a fiert limba (500 ml), smantana, cubul MAGGI, sare si galbenusuri. Sosul se adauga peste bucatile de limba si se fierbe 10 minute. Se adauga suc de lamaie sau sare de lamaie dizolvata in putina apa. Orezul se fierbe in apa in care a fiert limba.
Limba de vita cu sos alb se serveste calda, cu sos si garnitura de orez, cartofi natur si patrunjel verde deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post