Limba de vita cu caise

Limba de vita se fierbe aproximativ 2 ore in apa cu sare si foi de dafin, apoi se curata si se taie felii de 6-7 mm grosime. Cascavalul se rade, iar g

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg limba de vita
  • 100 gr smantana
  • 100 gr cascaval
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 5 caise din compot
  • 2 foi de dafin
  • sare

Mod de preparare

Limba de vita se fierbe aproximativ 2 ore in apa cu sare si foi de dafin, apoi se curata si se taie felii de 6-7 mm grosime. Cascavalul se rade, iar galbenusurile se separa de albusuri. Intr-un vas se topeste untul, se adauga faina, se amesteca pana pana se solidifica si se pune cate putin lapte mestecand continuu pana se formeaza o crema. Se adauga apoi smantana amestecand in acelasi mod, se da jos de pe foc si se pun galbenusurile, sarea si jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se amesteca pana se omogenizeaza totul. Feliile de limba se asaza intr-o tava cu ulei, iar deasupra se pune si cate o jumatate de caisa. Se introduce in cuptorul incins pentru 10-15 minute.
Alte retete:

Friptura de vita la cuptor

Rulada de porc

Curcan umplut

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors