LIMBA CU SOS MADERA

Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se cresteaza. Patrunj

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Limba de vita fara slung-1.000kg
  • ceapa-0.100kg
  • morcovi- 0.100kg
  • t elina radacina-0.100kg
  • sos Madera-1.100kg
  • foi de dafin-0.00025kg
  • patrunjel verde-0.050kg
  • sare- 0.020kg

Mod de preparare

Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se cresteaza. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga ceapa, morcovi, telina si se fierbe. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie bucati (cate 2 pentru o portie). Sosul Madera se adauga peste bucatile de limba impreuna cu foi de dafin si se fierb 10-15 minute. Morcovii si telina se scot separat, se taie cuburi, se tin la cald in supa in care a fiert.


Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de legume si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post