Limba cu masline

Limba se spala si se pune la fiert cu apa rece. Dupa jumatate de ora, se curata limba, cat este calda de pielea aspra de deasupra, apoi se taie felii.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg limba
  • 200 gr masline
  • 1 ceasca de ulei
  • 2 cepe
  • 2 lingurite de bulion de rosii
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de otet
  • sare
  • o jumatate de lamaie
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Limba se spala si se pune la fiert cu apa rece. Dupa jumatate de ora, se curata limba, cat este calda de pielea aspra de deasupra, apoi se taie felii.

Separat se dau in cateva clocote maslinele, se limpezesc cu apa rece si se lasa deoparte. Se toaca cepele, se calesc in ulei incins si cand ceapa devine sticloasa se stinge cu o lingura de bulion de rosii amestecat cu apa rece. In sosul obtinut se adauga o lingura de zahar, o lingura de otet si putina sare. Se pun feliile de limba si maslinele in sos, se fierb impreuna cu felii subtiri de lamaie un sfert de ora, dupa care se presara deasupra mancarii verdeata tocata fin si se ia vasul de pe foc.
Mancarea se serveste calda.

Alte retete care contin carne:

Tocanita din carne de vita

Tocanita de pipote cu inimi

Mazare cu pui

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post