Limba breze cu ciuperci

Pentru limba breze cu ciuperci carnea se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 1 kg/500 g
  • ulei - 100 ml
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • unt - 50 g
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • ceapa - 100 g
  • limba de vita - 1 kg
  • morcovi - 100 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • foi de dafin - 23 frunze
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • faina - 50 g
  • cimbru - 5 g
  • rosii conserva - 200 g
  • sare si piper dupa gust
  • usturoi - 25 g

Mod de preparare

Pentru limba breze cu ciuperci carnea se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata, se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie lame). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Limba de vita, ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, cuburile MAGGI, 2-3 l apa fiarta, foi de dafin, usturoi, cimbru, sare, piper si se fierb inabusit 2 ore. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielite si se taie felii. Sosul se paseaza peste bucatile de limba; separat se adauga ciupercile inabusite in 50 g unt si se fierb impreuna 5 minute. La final, se adauga vin.

Limba breze cu ciuperci se serveste calda, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala