Legume cu antricot de vita si smantana

Pentru legume cu antricot de vita si smantana carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza; feliile se bat putin si se sareaza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole verde proaspata/conserva - 400 g/300 g
  • antricot de vita - 600 g
  • apa - 700 ml
  • ceapa - 300 g
  • faina - 30 g
  • ulei - 50 ml
  • cartofi - 1 kg
  • morcovi - 300 g
  • vin alb - 50 ml
  • smantana - 200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru legume cu antricot de vita si smantana carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza; feliile se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Morcovii se curata, se spala si se taie cuburi. Fasolea verde proaspata se spala, se fierbe in apa cu sare si se taie mare. Cand se foloseste fasole conserva, se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece si se taie mai mare. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Bucatile de antricot cu ceapa se inabusa in ulei si 100 ml apa. Se adauga treptat cca 500 ml apa, un cub si jumatate MAGGI; se fierb inabusit cca 40 minute. Carnea se scoate separat. Peste ceapa se adauga faina dizolvata in 100 ml apa, sare si piper. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de antricot; se adauga cantitatea de apa necesara, smantana si se fierb cca 10 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin. Morcovii se soteaza cu unt, apoi se adauga fasolea verde; se mai inabusa impreuna cca 5 minute.

Legumele cu antricot de vita si smantana se serveste calde, cu garnitura de cartofi natur, morcovi, fasole verde si patrunjel verde deasupra.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala