Lasagna din foi de clatite este o reteta delicioasa. Pentru a face aluatul de clatite va trebuie faina, oua,apa minerala si arome.
Lasagna din foi de clatite este o reteta delicioasa.
Aluat de clatite:
Ouale se bat cu apa carbogazoasa si se adauga condimentele, apoi se toarna in ploaie faina.
Se amesteca cu telul sa nu faca cocoloase. In tigaia folosita numai pentru clatite, se pune cu un polonic de marime medie, aluatul de clatite.
Se coc 2-3 min pe o parte, se intorc prin aruncare si se coc si pe cealalta parte 2-3 minute.
Umplutura:
Se caleste carnea in ulei, cam 10 min, se adauga ceapa taiata felii si morcovul dat pe razatoare.
Se stinge cu vin, se da gust si se fierb impreuna 10 min. Se adauga bulionul si se mai fierbe 5 min.
Sos Bechamel:
In untul topit se pune faina si amestecand sa nu se faca cocoloase,se stinge cu apa.
Sosul trebiue sa fie ca o ciulama. In sos se pune piper macinat,delikat si oregano.
Asamblare:
Intr-o tava se pun ca baza foile de clatite,se pune o parte din carnea tocata,se pune sos si deasupra felii de rosii. Peste rosii urmeaza alte foi de clatite,carne tocata,sos si felii de rosii.
Ultimul rand trebuie sa fie foile de clatite peste care se pune sos,cascaval sau parmezan si feliile de rosii.
Se presara cu oregano. Se da tava la cuptor pentru 15 min.sa se rumeneasca frumos.
Dupa coacere se lasa la racit cateva minute, apoi se poate portiona.
Lasagna din foi de clatite se serveste calda cu ketchup sau smantana.
Pentru prepararea cu foi de lasagna, mi-ar fi utila Masina pentru paste marca Kitchen Craft de la KitchenShop !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post