Fiind o reteta italiana de la fiica mea, noi o vedem ca pe o musaca, dar altfel pregatita, iar finalul este unul super gustos!
Se unge o tava de yena cu unt si se lasa deoparte
In tigaia cu ulei, se pune ceapa si usturoiul taiate marunt, dupa ce au un aspect sticlos, se adauga cartofii curatati, rasi pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi spalati in cateva ape reci pentru a-si elimina amidonul; dupa ce toata compozitia devine aurie, se rastoarna intr-un bol, dar uleiul se opreste in tigaie. Se pune in tigaie pe foc, carnea si se amesteca pana se strange si devine albicioasa, se adauga legumele, sosul de rosii, se amesteca cu grija, apoi se lasa pe foc pana scade, iar la final se condimenteaza si se lasa deoparte.
Intr-un bol se bat ouale, se adauga laptele si mararul taiat, apoi in tava se pune jumatate din cantitatea de cartofi, se niveleaza, apoi amestecul de carne cu legume se niveleaza, apoi 1 ceasca cu mozzarella si 1/2 din cantitatea de oua, se continua cu restul de cartofi, restul de oua, a doua ceasca cu mozzarella si la cuptor va sta 20-30 min, depinde de cuptor. Dupa acest timp, se scoate tava, se adauga ultima ceasca cu mozzarella si se mai lasa in cuptor 5 min sa se gratineze.
Se scoate din cuptor si, dupa ce s-a racit, se taie se pune pe farfurie si se mananca cu salata de sezon.
Pofta buna!
Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.
Madlene cu suc de clementine