Lasagna cu foi de clatite

Este delicioasa si usor de facut!

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • piper
  • sare
  • sare
  • Pentru asamblare:
  • mozzarella
  • Sos bolognese:
  • 500 g carne tocata
  • 2 morcovi mari
  • 3 cepe
  • o lingura ulei
  • 700 ml pasta de tomate
  • 4-5 catei de usturoi
  • Cimbru
  • 200 ml apa
  • Sos Bechamel:
  • 700 ml lapte
  • 50 g unt
  • 200 g faina
  • nucsoara
  • piper
  • Foi de clatite:
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 250 g faina
  • sare

Mod de preparare

Sos bolognese - Se curăță legumele și se toacă mărunt; - Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă; - Se adaugă și carnea tocată și se călește totul până ce carnea capătă puțină culoare; - Se adaugă pasta de tomate, apa și condimentele după gust; - Se gătesc la foc mediu aproximativ o oră, până ce carnea este gătită corect și până ce sosul ajunge la consistența dorită; de preferat este să folosiți un sos gros; Foile de clătite - Se face o compoziție de clătite, rapidă și ușoară și obțineți niște foi de lasagna moi și gustoase; - Mixați ouăle cu sarea și cu laptele, după care adăugați făină până obțineți consistența dorită. Eu am făcut aceste foi puțin mai groase decât prefer clătitele dulci; - Se gătesc precum clătitele, în tigaie; Sosul bechamel - Se topește untul; - Se adaugă făina și se amestecă energic până se obține o textură ca un aluat; - Se adaugă lapte puțin câte puțin; se amestecă bine după fiecare tranșă, până ce este încorporat complet; -Adăugați condimentele și fierbeți la foc mic amestecând continuu până ce sosul capătă o consistență groasă; Asamblare - Se tapetează o tavă cu unt; - Începem să facem straturile: Primul va fi unul subțire de sos, pentru a nu se lipi de tavă; - Așezăm apoi o foaie de clătite, apoi sos bolognese, apoi sos bechamel, urmat de mozzarella rasă; - Se urmează această procedură până se termină compoziția sau până se construiește lasagna de înălțimea dorită. Eu am făcut și extra 3 clătite bolognese împăturite; - Lasagna se finalizează cu strat de foaie, pe care punem mozzarella. - Se dă la cuptorul preincazit la 170 de grade și se ține în cuptor aprox. 15 minute – cât să se topească mozzarella și să se întrepătrundă aromele. - La servire eu am adăugat pesto;

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors