Este delicioasa si usor de facut!
Sos bolognese - Se curăță legumele și se toacă mărunt; - Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă; - Se adaugă și carnea tocată și se călește totul până ce carnea capătă puțină culoare; - Se adaugă pasta de tomate, apa și condimentele după gust; - Se gătesc la foc mediu aproximativ o oră, până ce carnea este gătită corect și până ce sosul ajunge la consistența dorită; de preferat este să folosiți un sos gros; Foile de clătite - Se face o compoziție de clătite, rapidă și ușoară și obțineți niște foi de lasagna moi și gustoase; - Mixați ouăle cu sarea și cu laptele, după care adăugați făină până obțineți consistența dorită. Eu am făcut aceste foi puțin mai groase decât prefer clătitele dulci; - Se gătesc precum clătitele, în tigaie; Sosul bechamel - Se topește untul; - Se adaugă făina și se amestecă energic până se obține o textură ca un aluat; - Se adaugă lapte puțin câte puțin; se amestecă bine după fiecare tranșă, până ce este încorporat complet; -Adăugați condimentele și fierbeți la foc mic amestecând continuu până ce sosul capătă o consistență groasă; Asamblare - Se tapetează o tavă cu unt; - Începem să facem straturile: Primul va fi unul subțire de sos, pentru a nu se lipi de tavă; - Așezăm apoi o foaie de clătite, apoi sos bolognese, apoi sos bechamel, urmat de mozzarella rasă; - Se urmează această procedură până se termină compoziția sau până se construiește lasagna de înălțimea dorită. Eu am făcut și extra 3 clătite bolognese împăturite; - Lasagna se finalizează cu strat de foaie, pe care punem mozzarella. - Se dă la cuptorul preincazit la 170 de grade și se ține în cuptor aprox. 15 minute – cât să se topească mozzarella și să se întrepătrundă aromele. - La servire eu am adăugat pesto;
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post