Lasagna cu carne tocata si cascaval Delaco Sofia

Lasagna este o reteta de mancare cu carne tocata, cascaval si sos bechamel. Numai buna este aceasta mancare cu specific italian dupa traditionalele bucate romanesti savurata de Craciun.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru tocatura:
  •  
  • • 1 catel de usturoi
  • • o ceapa
  • • 3 ligura de ulei
  • • 600 g carne tocata amestec
  • • sare
  • • piper negru macinat
  • • o foaie de dafin
  • • 1/4 - 1/2 l supa
  • • o cutie rosii decojite (850 g)
  • • o lingura de patrunjel.
  •  
  • Pentru sosul Bechamel:
  • • 30 g unt
  • • 30 g făină
  • • 1/2 l lapte
  • • sare
  • • piper alb proaspat macinat
  • • nucsoara
  • • 250 g cascaval Delaco Sofia
  • • 80 g parmezan ras
  • • 30 g unt ras.

Mod de preparare

Numai buna este aceasta mancare cu specific italian dupa traditionalele bucate romanesti  savurata de Craciun.

Pentru inceput trebuie sa toci marunt ceapa si usturoiul si le calesti in ulei incins. Adaugi mai apoi carnea tocata si lasi la prajit pana aceasta isi schimba culoarea si devine sfaramicioasa.

In aceasta compozitie adaugi supa, rosiile decojite cu zeama, condimente si le lasi sa fiarba la foc mic.

Pentru ca lasagna sa fie absolut delicioasa trebuie sa pregatesti corect foile. Acestea  se fierb in apa cu sare si o lingura de ulei, pana se inmoaie, insa aveti grija sa nu le lasati prea mult sa se rupa.  Dupa ce s-au fiert, le scurgi de apa si le intinzi pe un servet.

Pentru sosul Bechamel, trebuie sa calesti scurt untul cu făina, adaugi laptele si le amesteci cu telul. Le fierbi 5-6 minute. Le condimentezi mai apoi cu sare, piper alb si nucsoara. Tai caşcavalul felii.

Ungi o tava cu unt  si asezi, alternativ, o foaie de lasagna, un strat de carne tocata si sos Bechamel, felii de caşcaval, piper si parmezan. Repeti acest procedeu  pana cand se termina ingredientele.

Ultimul rand de foi se unge din abundenta cu sos Bechamel si presari cascaval Sofia ras.

Toata aceasta minunatie de lasagna se pune la cuptor preincalzit si se lasa timp de 30-40 de minute.

Pofta buna!


Lasagna cu carne tocata si cascaval Delaco Sofia se lasa in tava sa se racoreasca putin, dupa care se poate servi.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors