Lasagna

Se distuie carnea tocata la foc potrivit pana se rumeneste. Se adauga ceapa, usturoiul, si se prajesc impreuna timp de 3 minute, dupa care se se amest

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25 dg carne de vita tocata sau de curcan
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 piureu de rosii
  • ciuperci maruntite
  • 1 dl apa sau juice de rosii
  • 25 dg cascaval Ricotta
  • 1 ou
  • 1 taietei lasagne(nefiert)
  • 15 dg mozarella
  • 15 dg parmezan
  • sare
  • piper
  • busuioc

Mod de preparare

Se distuie carnea tocata la foc potrivit pana se rumeneste. Se adauga ceapa, usturoiul, si se prajesc impreuna timp de 3 minute, dupa care se se amesteca cu sosul de rosii, ciupercile, juice-ul de rosii si busuiocul. Se mai lasa sa fiarba 5-10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca.

Se amesteca intr-un vas mic cascavalul ricotta, oul, sarea si piperul. Se pun in tava 1 ½ linguri de sos, apoi se pune ½ din taieteii de lasagne, mixul de ricotta, 1 pahar cascaval ricotta, ½ pahar cascaval parmezan, 1 ½ linguri sos si se acopera cu doua jumatate de taietei de lasagne. Deasupra de pune restul de sos si cascaval.

Se acopera bine cu folie si se prajeste timp de 45 minute la temperatura de 120 de grade Celsius. Apoi se indeparteaza folia si se mai lasa 15 minute. Se lasa 15 minute sa se raceasca inainte de servire.
Alte mancaruri delicioase:

Mazare cu piept de pui

Mazare cu aripioare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

Ciorba cu afumatura are mare cautate la mine in familie, asa ca, desi e cald afara, cererea a fost foarte clara: "Nu mai faci...

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide