Kofta (chiftele) tajine

Amestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda. Le prajim in ulei pina se ru

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de vita sau oaie
  • o ceapa potrivita tocata marunt
  • 2 catei usturoi
  • citeva fire de coriandru verde
  • 1 lingurita cumin
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita ardei iute uscat(crushed red chilli)
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Amestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda.

Le prajim in ulei pina se rumenesc si le scoatem pe un servet de hirtie sa absoarba uleiul.

Separat facem un sos din o ceapa,usturoi,2 rosii tocate cubulete si 1 sau doua linguri pasta de tomate,plus cumin ,coriandru si un virf de cutit de scortisoara,sare piper si putina supa.

Fierbem sosul in citeva clocote apoi adaugam kofta si lasam totul la foc mic pentru 40 de minute.

Secretul acestui tajine este sa fie preparat la foc mic, in acest fel aromele se combina si carnea este foarte frageda.
Am servit cu orez basmati.

Pofta buna!

Reteta Kofta tajine a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro

Alte retete cu gasiti aici:

Supa Harira,

Sabzi Polo (orez cu verdeata),

Kookoo Sabzi

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

un dulce de nerefuzat ;)

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide