Se bune burghulul intr-un castron, si peste se toarna 1/2 pahar de apa,se amesteca si se lasa 10-15 minute sa se umfle. Intre timp facem umplutura: se
Se bune burghulul intr-un castron, si peste se toarna 1/2 pahar de apa,se amesteca si se lasa 10-15 minute sa se umfle.
Intre timp facem umplutura: se taie ceapa marunt si se caleste impreuna cu celelalte ingrediente in 2 linguri de ulei. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Trecem la compozitia de kibbe.
Burghulul s-a umflat frumos
Ceapa se da pe razatoare,si se adauga carnea si condimentele
Se framanta bine, iar in timp ce framantam se adauga cealalta 1/2 pahar de apa.(Daca vi se pare ca e prea uscat si nu vi se leaga compozitia mai puneti putina apa).
Se ia cam o lingura de compozitie ,se da forma rotunda
Apoi o forma mai lunguiata asa.Introduceti degetul mare in mijloc
Apoi cu o miscare de rotatie(il rotiti in mana si in acelasi timp cu degetul inauntru apasati putin marginile ca sa le mariti.
Apoi asezati asa in palma ,il tineti de partea de jos si-l rasuciti si in acelasi timp inchideti mana apasand usor, dandu-i forma tzuguiata.
Intoarceti apoi si faceti si partea cealalta
Se prajesc in ulei inchins. Se auresc bine.
Se scot pe un servet sa se scurga de ulei.
Pofta buna!
Reteta Kibbe prajit a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.ro
Alte retete gasiti aici:
Pui tunisian cu migdale si cuscus,
Supa cu cus cus
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post