Chiftele cu carne si cartofi la cuptor este o mancare deosebita in primul rand din cauza aromelor pe care le regasim in chiftele. Este o idee de mancare potrivita pentru masa de pranz.
Carnea tocata se amesteca cu ceapa+patrunjelul +sare+piper+condimente.
Cartofii se curata de coaja si se taie felii de ~ 2 cm.
Intr-o tava se pun cartofii felii, peste kafta (sub forma unor chiftele), peste felii de rosii. Optional se pot pune niste usturoi taiat felii si ardei gras.
Se pune 1 cana apa +1 cana suc de rosii, cat sa acopere carnea, si se da la cuptor la 400 F/200 C ~30- 40 min
Pofta buna! Reteta Kafta cu cartofi a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.ro Alte retete cu specific libanez gasiti aici: Biriani de pui, Kibbe prajit, Falafel Sihab - chiftelute naut
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios