Kabab-a Barg friptura iraniana cu miel

Se pregateste marinata din uleiul de masline, ceapa, usturoi, sare, piper. Carnea de miel se taie in fasii de 4-5 cm lungime si 1 cm grosime. Se ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 6 portii: 1 kg file de miel
  • jumatate de ceasca de ulei de masline
  • 3 cepe mari date pe razatoare
  • 2 capatani de usturoi pisat
  • 6 rosii medii
  • o jumatate de lingurita de sofran (optonal)
  • sare
  • piper negru
  • sumac (optional)

Mod de preparare

Se pregateste marinata din uleiul de masline, ceapa, usturoi, sare, piper.

Carnea de miel se taie in fasii de 4-5 cm lungime si 1 cm grosime.

Se adauga marinata peste carnea de miel si se lasa la frigider intr-un vas acoperit cel putin 24 de ore.

Bucatile de carne se infig pe bete pentru frigarui si se frig 5-10 min pe fiecare parte, intorcandu-le frecvent si stropindu-le (ungandu-le) cu sosul de la marinata.

Rosiile se frig intregi, dar pe bete separate.

Se poate prepara si la cuptor, incins in prealabil la temperatura ridicata.
Se serveste cu garnitura de orez sau cu lipie.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors