Slanina de porc se spala bine in apa amestecata cu o lingura de sare, apoi se taie in bucati egale, potrivit de mari. Ceapa se curata si se taie solzi
Slanina de porc se spala bine in apa amestecata cu o lingura de sare, apoi se taie in bucati egale, potrivit de mari. Ceapa se curata si se taie solzisori. Cartofii se curata, se spala, apoi se pun la fiert in apa clocotita. Verdeata se spala si se toaca marunt. Bucatile de slanina se pun apoi la prajit in uleiul incins, unde se lasa timp de aproximativ 25-30 de minute. Apoi se scot si se asaza pe un platou sau intr-o farfurie mai incapatoare. Cartofii se scot si se taie in cuburi. Ceapa se caleste si se pune in acelasi vas cu celelalte. Se adauga cimbru, piper si un praf de sare. Totul se garniseste cu verdeata taiata fin.
Se servesc calde, cu mamaliguta si un strop de mujdei.
Alte retete mincare recomandate
Ardei umpluti
Ciulama de ciuperci
Tocanita de pui
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post