Jambon cu sos de ciuperci

Jambonul se pune la fiert in supa strecurata de legume, cu boabe de piper si foaie de dafin, timp de o ora. Ceapa taiata solzisori impreuna cu slanin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jambon
  • 1 I supa de legume
  • 1 foaie de dafin
  • boabe de piper
  • 150 gr ciuperci
  • 1 pahar vin alb
  • 1 ceapa
  • 125 gr slanina
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Jambonul se pune la fiert in supa strecurata de legume, cu boabe de piper si foaie de dafin, timp de o ora. Ceapa taiata solzisori impreuna cu slanina si cu patrunjel verde tocat, se pun intr-un vas si se lasa pe foc cateva minute. Cand slanina incepe sa se topeasca, se adauga jambonul si se lasa pe foc 20-30 de minute, dupa care se toarna vinul, ciupercile spalate si taiate marunt si se da vasul la cuptor pana cand scade vinul si ramane doar un sos de ciuperci.


Se serveste jambonul taiat cu sosul de ciuperci.

Alte retete culinare:

Chiftele Mancare de mazare Placinta de dovleac

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post