Jambon cu sos de ciuperci

Jambonul se pune la fiert in supa strecurata de legume, cu boabe de piper si foaie de dafin, timp de o ora. Ceapa taiata solzisori impreuna cu slanin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jambon
  • 1 I supa de legume
  • 1 foaie de dafin
  • boabe de piper
  • 150 gr ciuperci
  • 1 pahar vin alb
  • 1 ceapa
  • 125 gr slanina
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Jambonul se pune la fiert in supa strecurata de legume, cu boabe de piper si foaie de dafin, timp de o ora. Ceapa taiata solzisori impreuna cu slanina si cu patrunjel verde tocat, se pun intr-un vas si se lasa pe foc cateva minute. Cand slanina incepe sa se topeasca, se adauga jambonul si se lasa pe foc 20-30 de minute, dupa care se toarna vinul, ciupercile spalate si taiate marunt si se da vasul la cuptor pana cand scade vinul si ramane doar un sos de ciuperci.


Se serveste jambonul taiat cu sosul de ciuperci.

Alte retete culinare:

Chiftele Mancare de mazare Placinta de dovleac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide