Inima umpluta

Se spala inima, se curata de zgirciuri, se pune pe un fund de lemn si se despica in doua. Se scoate singele din mijloc, se spala din nou si cu lama un

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 inima de manzat
  • 1 felie de paine
  • 1 pahar de lapte
  • 100 gr costita afumata
  • 1 ceapa
  • verdeata tocata
  • 1 ou
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Se spala inima, se curata de zgirciuri, se pune pe un fund de lemn si se despica in doua. Se scoate singele din mijloc, se spala din nou si cu lama unui cutit ascutit se subtiaza inima ca sa capete o suprafata cit mai mare.

Se inmoaie felia de paine in lapte, se faramiteaza bine si se amesteca cu o ceapa tocata, putina carne cruda taiata cubulete, oul batut bine, costita tocata marunt, verdeata tocata si sare dupa gust. Se omogenizeaza tocatura, dupa gust se pipereaza, apoi se intinde in strat subtire pe toata suprafata inimii. Se ruleaza usor sau se lipesc cele doua bucati, se leaga jur-imprejur cu ata subtire, dupa care se pune in tava cu o lingura de unt, o ceasca de apa calda si piper boabe. Se fierbe la foc mic, inabusit, cel putin o ora, dupa care se scot atele, se lasa in continuare in tava si se rumeneste la cuptor.
Inima se asaza pe un platou, se stropeste cu sosul in care s-a facut si se serveste, taiata felii pe latul ei, cu legume sote.

Alte retete care contin carne:

Chiftele

Pilaf de orez cu pui

Tocanita de pui cu ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Ador ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.  

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide