Inima de vitel cu smintina si sote de legume

Se spala inima, se curata de zgirciuri, se taie felii in lung, se pune intr-o cratita cu untul si cepele taiate marunt, se acopera si se lasa sa se in

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg inima de vitel
  • 2 cepe
  • 75 gr. unt
  • 150 gr. smintina
  • 1 lingurita faina
  • sare
  • piper
  • sote de legume sau salata verde

Mod de preparare

Se spala inima, se curata de zgirciuri, se taie felii in lung, se pune intr-o cratita cu untul si cepele taiate marunt, se acopera si se lasa sa se inabuse, avind grija sa nu se prinda de fund. Cind ceapa s-a inmuiat, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba pina ce carnea s-a fragezit. In sosul scazut se pune o lingurita de faina, se amesteca, se toarna smintina, se adauga sare si piper dupa gust, se lasa sa mai dea 2-3 clocote.


Se serveste cu un sote de legume sau salata verde

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri spritate cu portocale

Am pregatit aceasta reteta pentru a face niste martisoare comestibile . Au iesit foarte gustosi si fragezi.Sper sa le fi...

Fursecuri spritate cu portocale
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide