Inima cu smantana

Se spala inima, se curata de zgarciuri, se taie felii groase de 2-3 cm si se asaza in strat subtire cu unt si o ceapa tocata. Se pune alt strat de fel

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg inima de vaca sau de porc
  • 2 cepe
  • 3 linguri de unt
  • 1 pahar de smantana
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala inima, se curata de zgarciuri, se taie felii groase de 2-3 cm si se asaza in strat subtire cu unt si o ceapa tocata. Se pune alt strat de felii de inima, se acopera cu ceapa tocata sau taiata felii subtiri, deasupra se toarna o ceasca de apa si se lasa pe foc mic sa fiarba inabusit. Cand ceapa s-a inmuiat, se mai adauga apa, sare si piper macinat. Se lasa sa mai fiarba pana cand inima se poate consuma. Se face un sos dintr-un pahar de smantana si o lingurita de faina care se rastoarna peste mancare, se mai lasa zece minute, timp necesar sa fiarba faina, apoi se ia de pe foc.
Se serveste fierbinte.

Alte retete care contin carne:

Dovlecei umpluti cu carne

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post