Iepure Marengo

Carnea de iepure de casa (pulpa, spinare) se taie in bucati mai mici si se sareaza. Ceapa se da pe razatoare, iar patrunjelul se taie marunt. Carnea s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 – 6 persoane
  • 1
  • 5 kg carne de iepure
  • 400 g taitei – sau ciuperci de padure
  • 300 ml vin alb sec
  • O ceapa
  • 100 ml bulion de rosii
  • 1 lingura cu varf de faina
  • Patrunjel verde
  • Ulei
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Carnea de iepure de casa (pulpa, spinare) se taie in bucati mai mici si se sareaza. Ceapa se da pe razatoare, iar patrunjelul se taie marunt. Carnea se prajeste in putin ulei incins.

Cand prinde culoare, se adauga ceapa si patrunjelul, se amesteca, se stinge cu 2/3 din vin, apoi se lasa pe foc mic sa se caleasca. Ciupercile curatate se taie lamele si cand iepurele s-a inmuiat pe jumatate, se adauga la carne.

Cand ciupercile si-au lasat zeama, se adauga restul de vin. Cand carnea este gata, se presara cu faina pentru a ingrosa mancarea, se adauga bulionul, se amesteca si se ia de pe foc.

In loc de carne de iepure, se poate incerca cu carne de pasare. Se merita!
Alte retete recomandate

Ciorba de burta

Ciorba perisoare

Dovlecei cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors