Iepurele are o carne frageda si dulce, perfecta pentru o friptura aromata la cuptor.
Spalam bine carnea de iepure si o lasam peste noapte la marinat intr-un vas in care am pus 1 litru apa, 1 lingurita sare, piper, oregano, rozmarin, 2 foi de dafin, o ceapa tocata, un morcov taiat feliute, o radacina mica de telina si 5-6 catei de usturoi.
A doua zi scoatem carnea din marinata si strecuram legumele care s-au marinat si ele alaturi de carnea de iepure.
Pregatim un sos din 200 gr. bulion, sare, piper, patrunjel tocat si 200 ml vin alb.
Ungem cu ulei un vas pentru cuptor, asezam bucatile de iepure, punem legumele marinate si maslinele, iar deasupra turnam sosul cu bulion. Adaugam si restul de vin si dam la cuptor pentru aproximativ o ora.
Pentru pilaful de orez alaturi de care vom servi iepurele, calim in putin ulei o ceapa, un morcov dat pe razatoare sau tocat marunt si un ardel gras rosu. Punem 200 gr de orez la 600 ml de apa, condimentam cu sare si piper si lasam pe foc avand grija sa mai amestecam din cand in cand in el pentru a nu se prinde.
Iepurele la cuptor se serveste cald, alaturi de pilaful de orez
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post