Iepure cu vegetale si smantana

No, inițial am vrut un gulyas sau paprika din carne de iepure, până la urmă am obținut un hybrid :D, tare și tare bun. Lecturați rețeta, luați-vă inima în dinți, strângeți tot din dinți și mai ales din ochi, preparați rețeta, gândindu-vă că e pui sau curcan, apoi savurați ;) Sigur vă veți reconsidera ideea asupra preparatele din carne de iepure ;) Spor și poftă bună!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Iepure 1 bucată întreagă (fără cap:D)
  • cca. 1200 g
  • Praz 1 tijă
  • Ardei kapia 1 bucată
  • Morcovi baby cca. 200 g
  • Leurdă 1 legătură
  • Pătrunjel verde 1 legătură
  • Sare de mare cu rozmarin
  • busuioc și cimbru 1 lingură
  • Piper roșu
  • alb și negru cca. ½ linguriță
  • Boia de ardei dulce 2 linguri
  • Foi de dafin 2 bucați
  • Smântână de gătit cca. 200 ml
  • Pastă de roșii 2-3 linguri
  • Amidon din porumb 3 linguri

Mod de preparare

Iepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, CrockPot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de iepure, se adaugă prazul rondele, ardeiul kapia rondele, leurda și pătrunjelul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la foc mic în cuptor sau la HIGH la CrockPot. Amidonul se dezleagă, adică se amestecă, cu pasta de roșii și smântâna lichidă, până ce se obține un lichid omogen, apoi se adaugă peste carnea de iepure, lăsându-se la gătit cca. 15 minute, în cuptor și 30 de minute la CrockPot ;) Acest fel de mâncare principal se servește ca atare sau ideal cu pasteeee ;) Așa l-am ”păpat” mereu acasă, în copilărie ;) Sățios, savuros și fără colesterol :D ;)

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce